In september 2019 ben ik met een grote groep mtb-ers uit Eijsden (B.O.E.), Assen en Utrechtse Heuvelrug weer met VASA-sport eropuit getrokken. Ditmaal een week naar het Gardameer, waar we in 6 dagen een hele mooie route reden met start en aankomst in Avio.

Dag 1: Avio - Riva del Garda

Dag 2 - Riva del Garda - Riva del Garda

Dag 3 - Riva del Garda - Tremosine

Dag 4 - Tremosine - Tremalzo - Tremosine

Dag 5 - Tremosine - Toscalano Maderno

Dag 6 - Toscalano Maderno - Avio

Elke dag weer werden we verwend met een hele mooie route en natuurlijk heerlijk Italiaans eten! 

Op de eerste dag werden de bikers ingedeeld in hun gekozen niveau groepen en vertrokken we met de gids de eerste etappe naar Riva del Garda. Wel eerst achterlangs de Monte Baldo naar de top van de Altissimo (2058), waar je een schitterend uitzicht had over het Gardameer. 

Daarna via een mooie trail afdalen naar Torbole. Via een kleine omweg (Arco) uiteindelijk het hotel opgezocht in Riva.

De tweede dag liep de rit naar het noorden naar Pietramurata en Lago di Cavedine. Een omgeving die mij bekend voorkwam van de diverse keren dat ik met de MTB Marathon van Riva del Garda mee deed. 

De derde dag ging van Riva via Lago di Ledro en Limone naar Tremosine. Ook in deze etappe werd er weer veel geklommen, maar was er ook een schitterende trail die naar Limone liep.

Na de lunch in Limone vervolgden we de etappe naar Tremosine. In dit laatste gedeelte kwam ik mijn ouders tegen die ons kwamen supporteren tijdens hun vakantie! 

De 4e etappe verliep naar de top van de Tremalzo. Het weer zat iets minder mee, waardoor we het hoogste gedeelte, eigenlijk het mooiste qua uitzicht, lange tijd in de mist reden.

Bovenop de Tremalzo stonden mijn ouders er weer, voorzien van verse meloen en water!

Na de lunch op de top volgde ook hier weer een hele mooie afdaling van de Tremalzo terug naar Tremosine. 

Dag 5 ging van Tremosine naar Toscalano Maderno. Ook nu kregen we weer een mooie bergrit voorgeschoteld, die ons de bergen uitleidde.

De laatste dag ging van Toscalano Maderno met de veerboot het Gardameer over naar Garda, waarna we via een mooie trail over de bergzijde langs het meer naar Malcesine reden. Hier lekker geluncht en ons opgemaakt voor de laatste beklimming van de reis. Met de lift naar de top van de Monte Baldo :-) 

Helaas betekende dat ook de laatste kilometers terg naar Avio, waar we ons konden opmaken voor de laatste avond van de super week! 

De data (waarbij de laatste rit wat hoogtemeters via de lift erbij gesprokkeld waren):